Flytande honung i honungskiosken hela sommaren

Nu är den flytande råhonungen redo! Under skördetid juni-september brukar vi sälja flytande honung, och nu är den äntligen burkad och finns i honungskiosken igen! I år har den råhonungen nytt utseende med ny design på etiketten.

Under hela sommaren kommer vi erbjuda flytande råhonung från våra bikupor, och den säljs endast hos oss i honungskiosken i Timmelsta. Välkommen hit! 🙂

Lite mer om råhonung: En ”vanlig” fast honung rörs om under flera dagar innan den tappas på burk för att kristallerna i honungen ska krossas och honungen få jämn och slät konsistens som håller sig ungefär likadan under tid. Flytande råhonung däremot rörs inte om utan har kvar sina helt naturliga kristaller. Konsistensen förändras då mer drastiskt under kristalliseringsprocessen och honungen får med tiden betydligt grövre struktur och blir hård. Hur lång tid det tar beror på vilka växter bina hämtat nektar från. Flytande råhonung har samma bäst-före-datum som en vanlig fast honung, men du bör se råhonung som färskvara och äta den medan den är flytande. Man brukar kunna räkna med att den håller sig sådan mellan 6-20 veckor.
Generellt håller sig råhonung från sensommaren flytande längre än den från försommaren.